Što je čelična cijev od niske legure?

Što je niska čelična cijev od čelika?

Cijevi od legura sadrže od 1 do 5 posto određenog sadržaja čelika i dodaju se kako bi čelik dobio specifičnu atributu. Čelične cijevi od legiranog čelika sadrže nekoliko posto (tipično između 1 i 7%) elemenata kao što su Cr, Ni, Mo i V. Ova kategorija uključuje kromove čelike (koji sadrže do 5% Cr i 1% Mo) i nikal čelika (koji sadrže do 5% Ni).

Za mnoge cijevi od legure , primarna funkcija elemenata za lijevanje je povećanje stvrdnjavanja radi optimiziranja mehaničkih svojstava i otpornosti nakon toplinske obrade. U nekim slučajevima, međutim, dodatke od legure koriste se za smanjenje degradacije okoliša pod određenim specifičnim uslovima.

Kao i kod čelika općenito, niskolegirani čelici mogu se razvrstati prema:

1) kemijski sastav, kao što su nikal čelici, nikal-kromni čelici, molibden čelici, krom-molibden čelici

2) Toplinska obrada, kao što su ugasena i kaljena, normalizirana i kaljeno, žarena.

Prijave za niskolegirani čelični cjevasti lanac obuhvaćaju vojna vozila, transportnu i građevinsku opremu te brodove na cjevovode, tlačne posude i cjevovode, platforme za bušenje ulja i strukturne čelične cijevi.

GB8163-1999 i GB6479-2000 glavni su standardi za niskolegiranu čeličnu cijev u Kini. To je 16Mn (označeno kao Q345B), među njima 16MnQ su Specijalna ocjena koja se koristi za mostove, 16MnL posebna za automobilska svjetla, 16MnR posebna za tlačni brod. JIS3466, S355 i EN10020 su međunarodni standardi za niskolegiranu čeličnu cijev.


SHEW-E čelična cijev opskrbljuje vrste niskolegiranih čeličnih cijevi, niskolegirani ugljični čelik cijevi na temelju različitih models.we također može pružiti klijentima proizvoda na temelju njihovih specifičnih tehničkih zahtjeva.

Više informacija, molimo pošaljite e-mail na: info@shew-esteelpipe.com