Što je cementiranje čelika Čelik?

Cementiranje čelika je vrsta tehnologije obrade površina topline whicht gašenja čelika apsorbira ugljični oslobodili nakon cementiranje čelika površine čeličnih komada. Cementiranje čelika je također poznat kao slučaj kaljenje u koje smo čuli samo slučaj dio i jezgre će ostati tvrd. Čelik se koristi za proizvodnju carburized čeličnih dijelova nazivaju se carburized čelika. Glavne toplinske obrade proces carburized čelika je općenito cikličke pri niskoj temperaturi nakon cementiranje čelika. Jezgra tretirani dio je niskom razinom ugljika martensite s čvrstoća i žilavost, a površina je teško i nositi opiranje kaljeno martensite i određenu količinu dobro karbida.

Svrha cementiranje čelika je postići teško otporan je na slučaj s postrožena jezgre. Neke strukturne dijelove, kao što su prijenosne brzine automobila i traktora, kamere i klip igle na motori s unutarnjim izgaranjem, rade pod uvjetom snažan utjecaj ili trošenja. Otežanim uvjetima rada zahtijevaju tih dijelova visoke površinske tvrdoće i habanju, dok srce zahtijeva veću snagu i odgovarajuće čvrstoće. To se može postići za cementiranje čelika, cikličke nisko ugljičnog čelika. U ovom trenutku, jezgra dijelova je nisko ugljičnog čelika gašenje struktura, visoka žilavost i dovoljno snage, i površina (na dubini) ima visoku ugljika (0,85% ~ 1,05%), nakon kaljenja je vrlo teško (HRC > 60), i možete dobiti dobar trošenja otpor.

Ugljik infiltracije mogu značajno poboljšati na otpornost na habanje, trajnost, žilavost i druga svojstva čeličnih dijelova. Ugljika od Carburized čelika je općenito vrlo nizak (između 0,15% ~ 0,25%), je vrsta nisko ugljičnog čelika. Niska ugljika osigurava da carburized dijelova srca ima dobra žilavost i plastičnost. Kako bi se poboljšala snaga čelična jezgra, određenu količinu legiranja elemenata dodavanja čelika, Cr, Ni, Mn, Mo, W, Ti, B, itd. Među njima, Cr, Mn, Ni i drugi legiranja elementi uglavnom povećava Prokaljivost čelika jačanje površina i srž nakon cikličke niske temperature. Osim toga, male količine Mo, W, Ti i drugi elementi karbida mogu formirati stabilan legure karbid, koji igra ulogu u poboljšavanju zrna i inhibiraju pregrijavanja čeličnih dijelova tijekom cementiranje čelika. Microamount B (0.001% ~ 0.004%) može uvelike povećati Prokaljivost legure carburized čelika.

Nisko ugljičnog čelikaima vrlo niske količine ugljika biti teško drugim metodama kao što indukcije, Dakle prvo za cementiranje čelika infiltriramo ugljika u dijelu i od plamen ugasi tu komponentu na određenu temperaturu da se dobije Martensite strukturu.AISI 1018blaga ugljični čelik ima odlična zavarljivost i proizvodi jedinstvenu i teže slučaj i to se smatra kao najbolje carburized čeličnog materijala.