Vrste metoda zavarivanja

Vrste metoda zavarivanja:


1. Zavarivanje luka elektrode:


Princip – – Metoda luk zavarivanja zavarivanja ručnom šipkom za zavarivanje. Stabilni gorući luk uspostavljen između šipke za zavarivanje i zavarivanja koristi se za topljenje šipke za zavarivanje i zavarivanja kako bi se dobio čvrsto zavareni zglob. Pripada plinskoj šaci.


Glavni fleksibilni rad značajki; niske zahtjeve za sastavljanje koje treba zavariti; širok raspon zavarivih metalnih materijala; niska produktivnost zavarivanja; snažna ovisnost o kvaliteti zavarivanja (ovisno o operativnim vještinama zavarivača i performansama na licu mjesta).


Primjena široko korištena u brodogradnji, kotlovima i tlačnim posudama, proizvodnji strojeva, građevinskim konstrukcijama, kemijskoj opremi i drugim proizvodnim industrijama i industrijama održavanja. Pogodno za zavarivanje raznih metalnih materijala, različitih debljina i različitih strukturnih oblika (u gore navedenim industrijama).


2. Potopljeno lu lu lučni zavarivanje (automatsko zavarivanje):


Princip-Luk gori ispod sloja toka. Toplina nastala lukom koji gori između žice za zavarivanje i zavarivanja koristi se za topljenje žice za zavarivanje, toka i baznog metala (zavarivanje) kako bi se stvorio zavar. To je zaštita od trošne.


Glavne značajke-visoka produktivnost zavarivanja; dobru kvalitetu zavarivanje; niski troškovi zavarivanja; dobri uvjeti rada; teško zavariti u svemiru; visokokvalitetni zahtjevi za sastavljanje zavarivanja; nije pogodan za zavarivanje tankih ploča (kada je struja zavarivanja manja od 100A, stabilnost luka Loša) i kratkih varova.


Primjena naširoko koristi u brodogradnji, kotlovi, mostovi, dizanje strojeva, i metalurški strojevi proizvodnje. Potopljeno lučno zavarivanje može se koristiti za sva zavarivanja čija se varka može držati u vodoravnom položaju ili čiji kut nagiba nije velik. Debljina ploče mora biti veća od 5 mm (kako bi se spriječilo sagorijevanje). Zavarivanje ugljičnog strukturnog čelika, strukturnog čelika s niskom razinom slinjenja, nehrđajućeg čelika, čelika otpornog na toplinu, kompozitnog čelika itd.


3. Zavarivanje zaštićeno plinom ugljičnog dioksida (automatsko ili poluautomatsko zavarivanje):


Princip: Metoda zavarivanja luka od rastaljene elektrode koja koristi ugljični dioksid kao plin za zaštitu. To je zaštita od plina. Glavne značajke-visoka produktivnost zavarivanja; niski troškovi zavarivanja; izobličenje malih zavarivanja (koncentracija lučnog grijanja); visoka kvaliteta zavarivanja; jednostavna operacija; visoka stopa prskanja; teško zavariti s ac snagom; slab otpor vjetra; ne mogu zavariti lako oksidirani obojeni metal.


4. MIG/MAG zavarivanje (Topljenje inertnog plina/ aktivno zavarivanje zaštićeno plinom):


MIG princip zavarivanja- metoda lučnog zavarivanja koja koristi inertni plin kao štitni plin i žicu za zavarivanje kao otapajuća elektroda. Plin za zaštitu obično je argon ili helij ili njihova smjesa. MIG koristi inertni plin, MAG dodaje malu količinu aktivnog plina, kao što su kisik, ugljični dioksid itd.


5. TIG zavarivanje (zavarivanje zaštićeno plinom od volframa)


Princip – – Pod zaštitom inertnog plina, osnovni metal i žica punila tope se toplinom luka koja nastaje između volframove elektrode i zavarivanja (ili bez žice za punjenje) kako bi se stvorio šavu za zavarivanje. Elektroda se ne topi tijekom zavarivanja.


6. Plazma lučni zavarivanje


Načelo – oslonite se na učinak obuzdavanja mlaznice hlađene vodom na luk, metodu dobivanja zavarivanja plazma luka visoke gustoće energije.