Razlika između kovanih i lijevanih aluminijskih slitina


Aluminijske legure se mogu podijeliti na kovane i lijevane aluminijske legure prema postupcima obrade, to su dva glavna oblika aluminijskih legura. Kovana aluminijska legura je vrsta legure aluminija koja je utiskivanjem, savijanjem, valjanjem, istiskivanjem i drugim postupcima u čvrstom stanju obično jednostavna za plastično oblikovanje, poznata i kao aluminijska legura za obradu tlakom. Lijevanje aluminijske legure je vrsta legure aluminija koja se puni rastopljenim metalom da bi se dobili slijepi dijelovi različitih oblika. Osim toga, oni se također razlikuju u sljedećim terminima:


Različiti oblici proizvoda

Kovana legura aluminija dobiva se obradom dijelova, a najvažnija su njegova mehanička svojstva, uglavnom aluminijska ploča ili šipka. Lijevanje aluminijske legure oblikovano je u obliku tekućine za dobivanje dijelova, od kojih su korisnici najviše zabrinuti za svoj protok, skupljanje i način skrućivanja, uglavnom za aluminijske kalupe;

Različiti elementi legiranja

Oboje često imaju iste legirne elemente, ali u različitim sastavima i količinama, posebno udjelu Si. Maksimalni postotak silicijskog elementa u lijevanoj leguri aluminija veći je od postotka kovane legure aluminija. Postupak lijevanja rastopljenim taljenjem zahtijeva da u elementima od lijevanog aluminija mora biti prisutna i dovoljna količina eutektičkih elemenata (obično silicij) da bi legura imala značajnu fluidnost i lakoću ispunjavanja skupljajućih spojeva odljevka.

Različita svojstva proizvoda

Lijevana aluminijska legura ima općenito nižu vlačnu čvrstoću, ne može postići visoku preciznost jer ima brojne unutarnje i vanjske nedostatke. Kovana aluminijska legura nudi dobru obradivost i može se koristiti za okretanje, glodanje, bušenje, blanjanje, brušenje i druge obrade, može dobiti dobru točnost dimenzija, može se koristiti za precizne dijelove.

Različita ANSI konvencija imenovanja

Kovani Al-razredi

Sastav

Lijevane Al ocjene

Sastav

1×××

Čisti Al

1××.×

Čisti Al

2×××

Al-Cu

2××.×

Al-Cu

3×××

Al-Mn

3××.×

Al-Si (dodajući Cu 、 Mg)

4×××

Al-Si

4××.×

Al-Si

5×××

Al-Mg

5××.×

Al-Mg

6×××

Al-Mg-Si

6××.×

/

7×××

Al-Zn

7××.×

Al-Zn

8×××

Al i druge legure

8××.×

Al-Sn

Ukratko, lijevana aluminijska legura ima nižu cijenu po kilogramu i širok raspon oblika zbog fleksibilnosti lijevanja, dok kovani aluminij ima bolja mehanička svojstva, obradivost, površinsku obradu i može se koristiti za vrhunske primjene poput zrakoplovstva i svemirskih polja. Različite performanse dovode do različitih primjena , lijevane aluminijske legure široko se koriste u automobilskoj industriji, poljoprivredi i građevinskoj industriji kao što su lopatice turbina, glavčine, kutije motora, glave cilindra, mjenjači i klipovi, kućišta instrumenata i pumpe za punjenje, okovi prozora i farme oprema. kovani aluminij može se koristiti za zrakoplovne okvire, dijelove stajnog trapa, lopatice motora, impelere, lopatice propelera, kao i dijelove i dijelove brodogradnje i građevinske industrije.


Za gotovo sve zahtjevealuminijska legurada imaju jasno izražene jednake ili strože zahtjeve odaluminijska legura.Tražite lialuminijska leguradovodnik cijevi?CIJEV OD SHEW-ESTELAmože pomoći u opskrbi svihaluminijska leguracijevi koje vaša tvrtka treba za upotrebu u industriji nafte ili prirodnog plina. Ako smo od pomoći, pošaljite nam na mail:info@shew-esteelpipe.com