Cijevi za nuklearne elektrane

Cijevi za nuklearne elektrane

Nuklearna energija je tehnologija koja ekstrahira uporabnu energiju iz atomske jezgre putem kontroliranih nuklearnih reakcija - obično atomske fisije. Više od 15% svjetske električne energije došlo je iz nuklearne energije i izgrađeno je više od 150 nuklearnih brodova.

 

Mnoge nuklearne elektrane nalaze se na obali i koriste za morsku vodu za hlađenje koje opet zahtijeva posebne cijevi otporne na koroziju slane vode.

Čelične cijevi i cijevi u širokom rasponu materijala i dimenzija su među ključnim komponentama za pravilan rad tih nuklearnih elektrana.

Cijevi za nuklearnu energiju vode vodu za hlađenje u posudu za reaktor i istrošeni bazen za gorivo, transportnu vodu do glavne turbine, dovode vodik hidrogradu glavnim generatorima, opskrbe goriva i ulje za podmazivanje generatorima za slučaj nužde, održavaju vatrogasne prskalice spremne za gašenje Požari i brojne druge vitalne funkcije.

 

Danas, nuklearne cijevi u Kini postigle su veliki napredak i postupno uspostavljaju nacionalne standarde za cjevčicu nuklearne energije. Trenutno, bešavna čelična cijev za nuklearnu energiju koja nosi paru pri visokom pritisku i visokim temperaturama, uključujući cijev od nehrđajućeg čelika za nuklearnu energiju | čelična cijev od legure za nuklearnu energiju | čelična cijev od čelika za nuklearnu energiju . Postigli su svjetsku sličnu razinu tehnologije čeličnih cijevi i mogu potpuno zamijeniti uvezene proizvode instalirane na nuklearnu elektranu druge generacije.

Uobičajeni sustavi cjevovoda raznih nuklearnih elektrana AP1000 prikazani su u nastavku:

Primarna petlja

(Materijal nuklearne građe)

Sekundarna petlja

(Materijal bez nuklearne građe)

Cijev od nehrđajućeg čelika

Čelična cijevi od legure

Čelična cijev od čelika

Čelična cijevi od legure

Čelična cijev od čelika

ASME A312

GR TP316L

GR TP316N

GR TP304L

ASME A335 P11

ASME A-106 B

ASME A-333 Gr6

ASME A335

P22

ASME A-106 B

GB 20

Kao dobavljači bešavne čelične čelične cijevi, SHEW-E čelični cijev specijalizirana je za cromoly cijevi SA335 cijevi u razredima P11, P22 za nuklearnu energiju . Daljnje informacije, molimo pošaljite e-mail na: info@shew-esteelpipe.com da biste saznali više!