5 Vrste uvjeta isporuke za precizne čelične cijevi


 

Općenito govoreći, precizna čelična cijev se odnosi na hladnu završnu cijev s tankom debljinom stjenke ili visoko poliranom površinom. Precizna čelična cijev je visoko polirana ili svijetla žarena površina. Te cijevi su posebno pogodne za primjenu u elektroprivredama, automobilskim i poljoprivrednim strojevima za cjevovode u mehaničkim primjenama kao što su hidraulički i pneumatski sustavi.

 

Hladno završene precizne čelične cijevi su slobodni izbor neprekidnih veličina i finih površina. Kisela površina može se isporučiti na zahtjev. Hrapavost površine manja je od 0,4 μm na vanjskoj i vanjskoj površini. Precizne cijevi pokrivaju povećanu raznovrsnost materijala, kao što su: Austenitni nehrđajući čelici , Duplex nehrđajući čelici i Nikkel legure, pa tako dalje. Precizne čelične cijevi se nude prema zahtjevu kupca i primjeni u različitim uvjetima isporuke. Prikazano je 5 vrsta dostupnih uvjeta isporuke prema DIN 2391 (EN 10305-1):

Simbol

 

C

LC

SR

N

Prethodni simbol

 

BK

BKW

BKS

GBK

NBK

 

1. + C (BK) Hladno završio (tvrdo)

Cijevi se ne podvrgavaju toplinskoj obradi nakon završnog koraka stvaranja hladnoće. Oblikovanje takvog cijevi je ograničeno. Može doći do preostalih naprezanja.

 

2. + SR (BKS) Hladno završio i oslobađa stres

Konačno žarenje izvodi se ispod točke Acl kako bi se uklonio hladni radni stres

 

3. + LC (BKW) Hladno završio (mekani)

Nakon završne toplinske obrade, čelična cijev se obrađuje s malom deformacijom i dopušta se ograničena hladno deformacija tijekom ponovnog procesiranja (savijanje, raspršivanje).

 

4. + A (GBK) Annealed

Posljednji proces hladnog formiranja slijedi žarenje pod kontroliranom atmosferom.

 

5. + N (NBK) Normalizirano

Posljednji proces formiranja hladnoće slijedi žarenje iznad gornje transformacijske točke pod kontroliranom atmosferom.

 

Proizvodnja bešavnih i zavarenih preciznih čeličnih cijevi u skladu s međunarodnim standardima, npr. EN 10305-1 , ASTM A519 , DIN 2391-1 .ect, Ostali standardi na upit. Kao jedan od vodećih dioničara u Kini u ovom asortimanu, nudimo širok asortiman bešavnih i zavarenih hladovitih preciznih čeličnih cijevi za različite primjene.